Yaz Seyahatinizi Planlamak İçin Bu 5 Yapay Zeka Destekli Aracı Kullanın
Havaların gittikçe ısınması ve benim evde artık oturduğum yerde baygınlıklar geçirmemle, artık güzel bir tatilin bana çok iyi geleceğinin kanaatine varmıştım. Bunun için ofisteki işlerimin tamamını halletmekle başladım işe. Birkaç arkadaşımı plana dahil etmek için aradım. Bavulumu topladım ve artık hazırdım. Şimdi sırada en zorlandığım bölüm kalmıştı. Seyahat planlama konusunda çok iyi olduğumu söylemem. Bu yüzden internet gezinirken bir başlık ile karşılaştım. Yaz seyahatimi planlamak için 5 yapay zeka destekli aracı kullanabileceğime dair bir başlık. İşte bu tam bana göre diyerek daldım haberin detaylarına.
Tatilimi keyifle geçirmeden önce, yapmam gereken tek şey güzel bir tatil planlamaktır. Bu Google özellikleri, hazırlık kısmını kolaylaştırmak için yapay zekayı kullanmamızı tavsiye ediyor. Benim gibi seyahatinizi plansız yapmaktan hoşlanmıyorsanız işte bu özellikler tam bize göre. Sürecin tadını çıkarmak için ya da sadece tatilin tadını çıkarmak için doğru zamanda araştırmalar yapmak gerekiyor. Bu yazın seyahat planı için, büyük ihtimalle benim gibi henüz planlama aşamasında olabilirsiniz. Bunun için yapmamız gereken tek şey yapay zeka destekli araçları kullanmak olacak.
Neler Var?
- 1 1. Gemini’den Seyahatiniz İçin Asistanınız Olmasını İsteyin
- 2 2. İlhamı Bilgiye Dönüştürdüğünde Google Lens veya Circle To Search’i Kullan
- 3 3. Google Haritalar Vurguları İle Gezilecek Yerler Bulun
- 4 4. Gideceğiniz Rotaları Immersive View ile Önizleyin
- 5 5. Google Workspace İçin Gemini İle Seyahati En İnce Detayına Kadar Düzenleyin
1. Gemini’den Seyahatiniz İçin Asistanınız Olmasını İsteyin
Yaz seyahati planlaması için ilk adım olarak seyahat hedefini, nasıl gideceğimi ve tam olarak ne zaman gideceğimi belirlemek oluyor. Bu durum bazen benim için zor olabiliyor, lakin Gemini benim için ne aradığımı anlamam için yardımda bulunuyor. Örneğin;
- En popüler yaz tatili mekanları hakkında detaylı bilgi alabilirim.
- Tokyo’yu ziyaret etmek için hangi ayın uygun olduğunu öğrenebilirim.
- Avrupa’ya uçuşları ne zaman rezerve etmen gerektiğini sorabilirim.
Tatilimin ana hatlarını belirledikten sonra, Gemini’den daha spesifik yardım alabiliyorum. Örneğin:
- İrlanda’ya bir hafta boyunca yolculuk yapacak arkadaşlarım için seyahat planlama dokümanı başlatabilirim.
- 4 Temmuz hafta sonu için bir staycation yapmak istediğimde, yakınımda ortalama fiyatlı ve iyi puanlı otellerin hangileri olduğunu öğrenebilirim.
- Bahamalar’a bir seyahat planlamama yardımcı oluyor ve Los Angeles’tan sabah 10’da ayrılan 4 yıldızlı ya da daha üstü bir otel ve havaalanına yakın restoranlar aradığımda kolayca bulabilirim.
Son olarak, Gemini’den bazı lojistik konularında yardım isteyebiliyorum. Örneğin:
- Hafta sonu balık tutmak ve kamp yapmak için bir paketleme listesi hazırlayabilirim.
- Kalacağım otellerde nasıl para tasarrufu yapabileceğim konusunda bir liste oluşturabilirim.
- Miami’ye olan uçuşumun rezervasyon kodunu alabilir ve Gmail’den kontrol edebilirim.
2. İlhamı Bilgiye Dönüştürdüğünde Google Lens veya Circle To Search’i Kullan
Bazı tatil planlarımın başlangıç noktasında olduğumda, elimde sadece gideceğim yerler arasındaki ilham verici fotoğraflar oluyor. Bu fotoğraflar yalnızca seyahat vizyon panosu olarak değil, Google Lens kullanarak bu fotoğraflar hakkında daha fazla bilgi edinebiliyordum. Bir örnek verecek olursam; yürüyüşün tepesinden gibi görünen harika bir manzara fotoğrafına rastladığımda nerede olduğunu bilmiyorum. Onu ararken zaman kaybetmeye son vererek, sadece Google Lens ile arayarak ihtiyacım olan bilgiyi ediniyorum. Bazı android cihazlarda, telefonumda gördüğüm her şey hakkında Circle to Search ile bilgi edinebilirim. Üstelik başka bir uygulamaya da geçiş yapmama gerek kalmaz. Diyelim ki sosyal medya akışımda aradığım el bagajı sırt çantasını buldum. Circle to Search ile dikkatimi çeken herhangi bir şeyi seçmek için basit bir jest kullanabilirim ve web üzerinden sonuçlar alabilirim. Üstelik satın alabileceğim kolay seçenekleri de önüme sunar. Ayrıca, Lens ve Circle to Search’de multisearch ile görsel sorguma metin ekleyerek daha spesifik sonuçlar alabiliyorum.
3. Google Haritalar Vurguları İle Gezilecek Yerler Bulun
Google Haritalar, bir gezinin en iyi dostu ve yaklaşan bir şehadet için hazırlık yaparken kullanılan listeler özelliği benim için çok pratik oluyor. Bu şekilde hali hazırda araştırdığım noktaların bir koleksiyonuna sahip olacak ve yemeğe gidecek bir yer, kahve alacak bir yer ya da tatildeyken ihtiyacım olan çamaşırı yıkayacak bir yer ararken zaman kaybetmiyorum. Seyahat etmeden önce yerleri araştırmak benim için rahatlatıcı oluyor. Fotoğraflar ve yorumlarla harita topluluğu tarafından paylaşılan önemli bilgileri işletmelerin paylaştığı bilgilerle birleştiren yapay zeka destekli Hatiralar özelliğini kullanıyorum. Haritalar üzerinde bir konuma tıklamam yeterli oluyor. Üstelik diğer insanların neden burayı sevdikleri, bir restoranda belirli yemeklerin fiyatını ve popülerliğini ayrıntıları ile görebiliyorum. Böylece beğendiğim noktaları listeme ekleyerek gideceğim yerleri belirliyorum.
4. Gideceğiniz Rotaları Immersive View ile Önizleyin
Yukarıda da bahsettim gibi Google Haritalar, bir gezginin en iyi dostu! Seyahatimi planlamanın başka harika bir yolu da Immersive View kullanarak bir yerin gerçekçi hissinin bana geçmesini sağlamak. Immersive View, yapay zeka ve bilgisayar görüşü kullanarak geniş bir Street View veri seti ve diğer görselleri analiz ediyor. Üstelik tanımlar sonunda keşfedebileceğim 3D modellere dönüştürebiliyor. Bu yüzden yaz tatilimi planlarken dünya genelinde Amsterdam, Barselona, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo, Venedik gibi şehirler de dahil olmak üzere 50’den fazla şehirde kullanılan Immersive View’i kullanarak belirli bir yerim ne kadar yürünebilir olduğunu anlıyorum. Üstelik park etmenin ne kadar zor olabileceğini ya da yakınlarda restoran olup olmadığını görebiliyorum.
5. Google Workspace İçin Gemini İle Seyahati En İnce Detayına Kadar Düzenleyin
Ücretli Google One Al Premium üyeleri, Gmail, Docs, Sheets ve daha fazlasında Gemini’ye erişim sağlayarak, bu araçları seyahat öncesi görevlerde nasıl kullanacaklarını etkili bir şekilde güçlendiriyor. Sırf bu yüzden bile Google Workspace için Gemini kullanıyor olabilirim. Şimdilerde ise generatif Al özellikleri, seyahat planlama bilgilerimi toplamamı ve harekete geçmemi daha da kolay ve hızlı hale getiriyor. Bir örnek verecek olursam, Docs’ta “Yardım en yaz”ı kullanarak Gemini’ye yapılacaklar listesi ya da valiz listesi oluşturması için yardım isteyebilirsiniz. Veya seyahat edeceğim grupla paylaştığım bir Docs’ta birinin bir sürü fikri karışık bir şekilde attığını fark ediyorum. Üstelik Gemini’den benim için özetlemesini ya da madde madde sıralamasını isteyebiliyorum. Sonra Sheets ile ultra düzenli olabiliyorum. Gemini’den uçuşlarım için varışlar, kalkışlar, yerler ve havayolu detaylarını içeren bir tablo oluşturmasını istiyorum. Ardından bir sekme ekleyip Gemini’den bütçe tablosu ya da günlük program gibi bana en uygun bilgileri içeren tablo oluşturmasını istiyorum.
Ve işte nihayet tatilimi planlamak için gerekli olan tüm bilgileri cebime koydum ve çok kısa sürede tatil planlamamı yaptım. Artık benden mutlusu yoktu. Son olarak bir şey unutmadığına emin olarak yola çıkmak üzere hazırlandım. Valizlerimi yerleştirdim ve arkadaşlarımla buluştum. Artık sadece hazırladığım rotaya uymak kaldı.